У ЦВК прокоментували псевдовибори в «Л/ДНР»

Читать на русском
Вибори в ОРДЛО є нелегітимічними, оскільки організовані та проведені в порушення норм Конституції України та виборчого законодавства, заявили в ЦВК.

Центральна виборча комісія України зазначає, що «вибори», проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, є нелегітимними, оскільки організовані та проведені в порушення норм Конституції України та виборчого законодавства, усупереч нормам і принципам міжнародного права.

«У результаті зазначені «вибори» не породжують будь-якого легітимного результату, тобто не мають жодних правових наслідків», – ідеться в повідомленні відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, оприлюдненому в понеділок, 12 листопада, пише «Слово і Діло».

Вибори на Донбасі: Росія закликала Порошенка та Пушиліна дружитиСпроби повернути Донбас силовим шляхом закінчаться дуже сумно, говорить РФ. І закликає Порошенка дружити з Пушиліним.

Як наслідок, український Центрвиборчком категорично заперечує наявність будь-якого юридичного значення цих незаконних та маніпулятивних «виборів».

«Комісія наголошує, що лише проведення виборів відповідно до українського законодавства та стандартів ОБСЄ із забезпеченням відповідного міжнародного спостереження є запорукою правового результату виборчого процесу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за попередніми підрахунками голосів, на «виборах» в ОРДО чинний ватажок бойовиків Денис Пушилін набирає 57,3%.

У «ДНР» і «ЛНР» заявляють, що «вибори» не суперечать Мінським угодам.

Про невизнання виборів у «Л/ДНР» заявили в НАТО. Крім того, Київ висловив категоричний протест РФ через «вибори».

Також Велика Британія засудила «вибори» в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: