В ЄС назвали «вибори» в ОРДЛО порушенням міжнародного права

Читать на русском
В ЄС глибоко занепокоєні присутністю російського військового обладнання і особового складу в районах, які контролюють підтримувані РФ бойовики на Донбасі.

В ЄС глибоко занепокоєні присутністю російського військового обладнання і особового складу в районах, які контролюють підтримувані РФ бойовики на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у заяві делегації ЄС під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 12 листопада, передає «Укрінформ».

«Вибори» в ОРДЛО: чого домагається КремльУкраїна заявила, що вибори, проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, є нелегітимними. В ЄС також назвали вибори незаконними.

«Ми знову закликаємо РФ негайно припинити підживлювання конфлікту шляхом надання фінансової та військової допомоги збройним формуванням. Ми глибоко занепокоєні інформацією про присутність російського військового обладнання та особового складу у районах, які контролюють підтримувані Росією збройні формування», - підкреслили в ЄС.

Наголошується, що тривалість економічних санкцій ЄС проти РФ пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей.

Під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, присвяченому фіктивним «виборам» в ОРДЛО 11 листопада, делегація ЄС наголосила, що рішуче засуджує їх.

«Так звані «вибори» є ще одним кричущим порушенням міжнародного права та українського законодавства, Мінських угод, і ми вважаємо їх ніякими та такими, що не мають жодної юридичної сили», - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, Велика Британія і НАТО засудили «вибори» в ОРДЛО.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели «вибори» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

В ОБСЄ зазначили, що жителі окупованого Донбасу були змушені проголосувати на псевдовиборах.

Як пишуть ЗМІ в «ДНР» найбільшу кількість голосів отримує Денис Пушилін.

У «ЛНР» також розповіли, хто здобув перемогу на «виборах».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: