Після смерті Захарченка в «ДНР» розпочався перерозподіл влади – СБУ

Читать на русском
СБУ перехопила розмови представників влади ДНР, в яких вони обговорюють зміну влади з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Служба безпеки України оприлюднила перехоплені розмови представників влади так званої «ДНР», в яких вони обговорюють зміни у «владній структурі» псевдоформування та погодження цих дій із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в понеділок прес-центр СБУ.

Українська розвідка розповіла, хто стоїть за ліквідацією ЗахарченкаУкраїнська розвідка вважає, що російські спецслужби продовжують зачищати лідерів псевдореспублік.

За інформацією силовиків, 6 вересня 2018 року приблизно о 18:30 офіційний радник загиблого голови «ДНР» Александра Захарченка Олександр Казаков подзвонив Дмитру Трапезнікову, який у той час виконував обов'язки очільника так званої «ДНР».

«Як стало відомо з розмови, вони чітко розраховують на вирішення ситуації Владиславом Сурковим», – повідомили в СБУ.

На оприлюднених аудіозаписах Трапезніков і Казаков обговорюють майбутнє «екстрених зустрічей», які в Москві скликав Сурков, де обговорюватиметься остаточне затвердження нового глави «ДНР» і складу т. н. «ради міністрів ДНР».

того ж дня близько 21:00, як повідомляли в СБУ, відбулися переговори між Трапезніковим та Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови «народної ради ДНР», де вони узгоджували свої дії разом із керівником «МГБ ДНР» Володимиром Павленком про швидке усунення Казакова (радник Захарченка).

«За їх інформацією, Казаков у власних цілях планував героїзувати» образ колишнього глави держави «ДНР» і забезпечити збереження влади так званої «групи Захарченка». У цій бесіді Пушилін, зокрема, виражає особисту зацікавленість у необхідності негайного усунення з посади Тимофеєва (на прізвисько «Ташкент») та його примусове звільнення з посади «віце-прем'єра – міністра доходів і зборів ДНР» за терміновим розпорядженням самого Пушиліна», – відзначили в СБУ.

У Службі безпеки України відзначають, що запис розмов відбувся через тиждень після смерті Захарченка, що свідчить про «повну залежність так званого вищого керівництва» ДНР «від рішень» куратора від Кремля Суркова.

Нагадаємо, після ліквідації Захарченка в Москві з'явився екс-очільник «ЛНР» Плотницький.

Як відомо, ватажка «ДНР» Олександра Захарченка підірвали в кафе «Сепар» на вулиці Пушкіна в Донецьку 31 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: