Вибори на Донбасі: Росія закликала Порошенка та Пушиліна дружити

Читать на русском
Спроби повернути Донбас силовим шляхом закінчаться дуже сумно, говорить РФ. І закликає Порошенка дружити з Пушиліним.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що президент України Петро Порошенко та уряд мають розпочати переговори із «законно обраними» ватажками бойовиків окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у понеділок, 12 листопада, передає ТАСС.

Його не вважають ідейною особою: став відомий переможець «виборів» у «ДНР»Вибори в ДНР перетворяться на просту формальність, тому що переможцем стане Денис Пушилін.

За його словами, це потрібно зробити зараз, «поки ще не пізно», інакше Україна може «остаточно втратити ці території».

Джабаров також зазначив, що спроби повернути Донбас силовим шляхом «закінчаться дуже сумно». При цьому він додав, що наслідки «можуть стати складними» й для всього європейського світопорядку.

Нагадаємо, проросійські бойовики призначили «вибори» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопада.

Нагадаємо, на посаду «голови ДНР» претендували п'ятеро людей. Серед них нинішній «виконувач обов'язків керівника ДНР» Денис Пушилін. Крім того, серед кандидатів «суддя народного трибуналу» Олена Шишкіна, «громадянин республіки» Роман Храменков, пенсіонер, колишній «заступник міністра освіти і науки ДНР» Володимир Медведєв і керівник музею бойової й трудової слави ветеранів Афганістану Петровського району Донецька Роман Євстифеєв.

За попередніми підрахунками голосів, на «виборах» в ОРДО чинний ватажок бойовиків Денис Пушилін набирає 57,3%.

В «ЛНР», за прогнозами, керівником залишиться Леонід Пасічник.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: