Жителі окупованого Донбасу були змушені проголосувати на псевдовиборах – ОБСЄ

Читать на русском
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ прокоментували проведення незаконних виборів «ДНР/ЛНР» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ прокоментували проведення незаконних виборів «ДНР/ЛНР» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: чого домагається КремльУкраїна заявила, що вибори, проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, є нелегітимними. В ЄС також назвали вибори незаконними.

У звіті місії йдеться, що деякі мирні жителі виражали стурбованість у зв'язку з можливими наслідками «голосування» з боку уряду України і неучасті в «виборах» із боку окупаційних адміністрацій, підконтрольних Кремлю.

«Мирні жителі окремо ділилися своїми переживаннями з приводу того, що люди відчували, що вони змушені «голосувати», тому що в противному випадку можуть зіткнутися із затримками з виплатою заробітної плати або наданням послуг із охорони здоров'я у непідконтрольних уряду районах», - заявили в СММ ОБСЄ.

Крім того, спостерігачі місії зафіксували невелике збільшення присутності озброєних людей в центрі окупованого Донецька. Біля будівель із табличками, на яких було написано «виборчі дільниці», стояли 2-4 людини в повному бойовому спорядженні та з автоматами. За спостереженнями, протягом деякого періоду часу не працювали мережі мобільного зв'язку (Vodafone і Фенікс).

Раніше в «ЛНР» розповіли, хто здобув перемогу на «виборах».

Також нагадаємо, що в ЦВК прокоментували псевдовибори в «Л/ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: