Порошенко прокоментував псевдовибори в ОРДЛО

Читать на русском
Україна очікує засідання країн Великої сімки і реакції партнерів з ЄС, США, Канади й усього світу на вибори в ЛДНР.

Президент України Петро Порошенко закликав громадян України, що перебувають на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, не брати участь у незаконних виборах керівників «ЛДНР», призначених на 11 листопада.

Про це пише «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: в чому користь для України та що буде з «Мінськом»США закликали жителів ОРДЛО не ходити на псевдовибори, які призначені на 11 листопада. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Це («вибори») Російська Федерація в традиційній для себе манері робить лише для того, щоб спочатку усунути своїх попередніх маріонеток, які були безпосередньо задіяні в убивствах, тортурах, порушенні законодавства... Согодні Росія робить цей крок тільки для того, щоб «обрати» вже призначених наступних маріонеток», - заявив Порошенко в Парижі.

Він додав, що Україна «буде жорстко протидіяти цьому».

«Україна буде вживати всі заходи, щоб повернути окуповані Донбас і Крим. І весь світ зараз із нами», - додав президент.

Нагадаємо, що Європейський Союз засуджує заплановані сепаратистами на 11 листопада «вибори» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За даними СБУ, результати так званих «виборів» уже давно відомі. «За нашим даними, попередньо вже намалювали для перемоги Пушиліна в так званій «ДНР» 55%, Пасічника - в «ЛНР» 63%. Явку повинні показати 70% виборців», - заявив глава СБУ Василь Грицак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: