США вимагають від Європи відмовитися від «Північного потоку-2»

Читать на русском
Для союзників США в Європі є неприйнятною підтримка будівництва газопроводу Північний потік-2, так як це посилює їх залежність від Росії.

Для союзників США в Європі є неприйнятною підтримка будівництва газопроводу «Північний потік-2», так як це посилює їх залежність від Росії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив 18 жовтня помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл.

США не планують санкції щодо «Північного потоку-2»При цьому американський лідер назвав проект невигідним для жителів Німеччини, які платять мільярди доларів за російську енергію.
  Експерти називають казками заяви про нижчу ціну американського блакитного палива «Західні європейці не можуть поглиблювати енергетичну залежність з тієї самою Росією, від якої США їх захищають. Неприйнятно для союзників США в Центральній Європі підтримувати проекти, як «Північний потік-2», - цитує його «РІА Новини».

Мітчелл також закликав союзників відмовитися від угод з Іраном, який, на думку Вашингтона, розробляє балістичні ракети і загрожує Європі.

Газопровід «Північний потік-2» будується від узбережжя Росії до Німеччини по дну Балтійського моря з метою забезпечення надійних поставок газу в ЄС.

Проект передбачає прокладку двох ниток загальною потужністю 55 млрд кубометрів. Закінчення будівництва заплановане на кінець 2019 року.

Більшість країн Європи проект підтримують. Проти виступають країни Прибалтики, Польща, Україна, а також США, які мають намір вивести на європейський ринок свій зріджений природний газ.

17 жовтня польська нафтогазова компанія PGNiG підписала 20-річний контракт на поставку американського палива.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: