«Північний потік-2» можуть прокласти в обхід Данії

Читать на русском
Навіть якщо Данія не дасть згоди на прокладку труб в своїх територіальних водах, це не зірве плани по прокладці газопроводу «Північний потік-2».

Навіть якщо Данія не дасть згоди на прокладку труб в своїх територіальних водах, це не зірве плани по прокладці газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявили в компанії-операторі проекту Nord Stream 2 AG, пише «Слово і Діло».

«Північний потік-2» не вплине на економіку України, тому що його не буде. Чи буде?Порошенко вважає, що будівництво газопроводу Північний потік-2 не буде завершене, оскільки проти його спорудження рішуче налаштовані США, а проти них ніхто не піде. Чи так це, розповіли експерти.

Фіндиректор NS2 Пол Коркоран в кулуарах газової конференції у Вашингтоні заявив, що «мобілізовані трубоукладальні судна, тому вони можуть почати укладання труб в майбутні тижні».

«Якщо уряд Данії не схвалить прокладку газопроводу в своїх територіальних водах, нам доведеться змінити маршрут, і найбільш ймовірний варіант - прокладка в міжнародних водах на північ від Данії», - цитує його ТАСС.

Зміна маршруту несильно вплине на вартість і терміни реалізації проекту, сподівається Коркоран. Ділянка, яку передбачається прокласти в датських територіальних водах, становить близько 10% загальної довжини «труби».

Глава уряду Данії Ларс Лекке Расмуссен в ході візиту в країну українського прем'єра Володимира Гройсмана заявив, що країна може заблокувати прокладку газопроводу, який планується пустити в обхід України. Обговорення «Північного потоку-2» треба винести на загальноєвропейський рівень, додав Расмуссен.

Раніше Парубій закликав США посилити санкції проти «Північного потоку-2».

А в Німеччині назвали можливі проблеми «Північного потоку-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: