«Північний потік» зупинився на ремонт напередодні газових переговорів

Читать на русском
Газопровід Північний потік у Балтійському морі повністю зупинився на планово-попереджувальний ремонт до кінця місяця.

Газопровід «Північний потік» у Балтійському морі повністю зупинився на планово-попереджувальний ремонт до кінця місяця.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс» у вівторок, 17 липня.

У Росії пригрозили «Нафтогазу» проблемами з транзитомДії Нафтогазу щодо арешту закордонних активів Газпрому кидають тінь на майбутнє відносин із Києвом щодо транзиту та постачання газу.

«Зупинка магістралі, якою Євросоюз отримує з Росії 170 мільйонів кубометрів газу за добу, точно збіглася з довгоочікуваними тристоронніми переговорами з питань взаємодії в газовій сфері між Росією, Україною та Європейською комісією», – йдеться в повідомленні.

За графіком профілактичні роботи на газопроводі триватимуть до ранку 31 липня. У цей період будуть проведені роботи з техобслуговування механічних вузлів устаткування й перевірки систем автоматизації для забезпечення надійної роботи обох ниток газопроводу протягом року.

Агентство зазначає, що зупинка обох ниток «Північного потоку» говорить не лише про важливість поставок російського газу цією магістраллю, а й про значущість українського транзиту.

У день зупинки морської труби номінація на прокачку газу через Україну ужгородським коридором зросла до 189 млн куб. м зі 168 млн куб. м у понеділок.

Нагадаємо, 17 липня в Берліні відбудуться тристоронні газові переговори. Раніше в «Нафтогазі» озвучили пропозицію Росії щодо транзиту газу.

Після переговорів у Гельсінкі з президентом США Дональдом Трампом російський президент Володимир Путін заявив, що РФ готова зберегти транзит газу через Україну й продовжити транзитний контракт із нею в разі врегулювання в Стокгольмському арбітражі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: