Названа вартість проекту «Північний потік-2»

Читать на русском
Капітальні вкладення в будівництво газопроводу Північний потік-2 складуть 11 млрд доларів.

Капітальні вкладення в будівництво газопроводу Північний потік-2 складуть 11 млрд доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в презентації міністра енергетики РФ Олександра Новака в середу, 3 жовтня, повідомляє Інтерфакс.

У МЗС України заявили, що «Північний потік – 2» загрожує європейській безпеціТему Північного потоку - 2 почали обговорювати чотири роки тому, зазначила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль

Згідно з матеріалами, вартість Турецького потоку оцінюється в $ 7 млрд, а будівництво газопроводу Сила Сибіру - у $ 21 млрд.

Зазначається, що після 2025 року Росія планує побудувати газопровід Сила Сибіру-2. Вартість його не називається.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова повністю фінансувати спорудження газопроводу, якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму, які реалізують цей проект. При цьому, згідно з чинними в Євросоюзі правилами конкуренції, виробник і постачальник енергоресурсів не може бути однією особою.

Північний потік-2 - проект магістрального газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною понад 1200 км. Він є розширенням Північного потоку.

Пропускна здатність двох ниток - 55 млрд м³ газу на рік, що становить 28,7% від обсягу експортних поставок Газпрому у 2014 році.

Газопровід буде введений в експлуатацію в кінці 2019 - на початку 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: