США не планують санкції щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
При цьому американський лідер назвав проект невигідним для жителів Німеччини, які платять мільярди доларів за російську енергію.

Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, 18 вересня, що Вашингтон не розглядає можливість запровадження санкцій щодо компаній, що беруть участь в будівництві проекту Північний потік-2.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Интерфакс.

Будівництво «Північного потоку-2»: названі збитки УкраїниЯкщо у нас не буде газового транзиту, це відкриє двері для повноцінного військового вторгнення Росії в Україну

За повідомленнями американських ЗМІ, Трамп зробив таку заяву, коли відповідав на питання журналістів перед двосторонньою зустріччю з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

«Ми не розглядаємо таку можливість», - сказав американський лідер, відповідаючи на питання журналіста, чи будуть запроваджені санкції щодо компаній, що беруть участь в проекті будівництва газопроводу.

«Але ми вважаємо, що це дуже поганий проект для жителів Німеччини. Німці платять мільярди доларів на рік за російську енергію. Я можу вам сказати, що німцям це не подобається», - додав американський лідер.

В ході прес-конференції за підсумками переговорів з Дудою президент США заявив, що жодна країна не повинна залежати від якогось одного постачальника енергоресурсів.

«Ніхто не повинен залежати лише від одного постачальника енергоресурсів», - сказав він.

Нагадаємо, в серпні ЗМІ повідомили, що у США майже готовий новий пакет санкцій проти компаній, які беруть участь в проекті газопроводу.

Раніше повідомлялося, що в Фінській затоці розпочалися роботи з укладання труб Північного потоку-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: