Росія розпочинає будівництво підводної частини Nord Stream 2

Читать на русском
Укладання підводної частини газопроводу Північний потік-2 почнеться найближчим часом із території Фінляндії.

З території Фінляндії найближчим часом розпочнеться укладання підводної частини газопроводу «Північний потік-2».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив представник Nord Stream 2 AG, передають «Ведомости».

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Наголошується, що судно-трубоукладчик Solitaire прокладе частину газопроводу у фінській економічній зоні, а потім перейде на іншу ділянку. Пізніше в 2018 році Solitaire має розпочати укладання труб у водах Росії.

Згідно з даними сайту Marine Traffic, Solitaire уже прибув до порту Гельсінкі. Куди він має відправитися після заходження до цього порту, поки не повідомляється.

Нагадаємо, в Держдепі США назвали «Північний потік-2» кампанією Росії проти Західної Європи.

Додамо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що будівництво й введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» не збільшить залежність Німеччини від Російської Федерації.

Своєю чергою голова МЗС Великої Британії Джеремі Гант закликав Європейський Союз приєднатися до нових санкцій Сполучених Штатів проти Росії, а також заблокувати проект «Північний потік-2», який підриває енергетичну політику ЄС.

Голова МЗС Латвії Едгар Ринкевич вважає, що проект «Північний потік-2» може стати каменем спотикання в трансатлантичних відносинах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: