Порошенко назвав «Північний потік-2» «троянським конем» Кремля

Читать на русском
Північний потік-2 – це троянський кінь Кремля проти європейської енергетичної та геополітичної безпеки.

Президент України Петро Порошенко закликає європейських партнерів відстоювати власну енергетичну безпеку й назвав російський газопровід «Північний потік-2» «троянським конем» Кремля.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що будівництво «Північного потоку-2» буде зупиненоСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Північний потік-2» – це «троянський кінь» Кремля проти європейської енергетичної й, зрештою, геополітичної безпеки. Відмова від реалізації проекту в рамках Третього енергетичного пакета ЄС і свідоме невиконання «Газпромом» рішень Стокгольмського арбітражу у справах з Україною – це чіткі та недвозначні сигнали про справжні мотиви газопроводу та його потенційних катастрофічних наслідків для Європейського Союзу», – пише президент України.

Крім того, Порошенко закликав європейських партнерів твердо відстоювати власну енергетичну безпеку та «якомога швидше позбутися від оманливих і згубних кремлівських чар».

Нагадаємо, що раніше голова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв також назвав «Північний потік-2» «троянським конем» для Європейського Союзу.

Як стало відомо раніше, «Північному потоку-2» розробили маршрут в обхід Данії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: