Фінляндія остаточно дозволила «Північний потік-2»

Читать на русском
Фінляндія видала другий дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу Північний потік-2 у фінській винятковій економічній зоні.

Фінляндія видала другий дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» у фінській винятковій економічній зоні.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві Регіонального адміністративного агентства Південної Фінляндії, яка видала дозвіл.

У «Нафтогазі» вітають заяву Меркель про «Північний потік-2»НАК «Нафтогаз» сподівається, що нова позиція Німеччини щодо «Північного потоку-2» допоможе міністрам інших країн ЄС ухвалити рішення щодо його будівництва.

Фінська влада затвердила детальний план будівництва та експлуатації 374-кілометрової фінської секції газопроводу «Північний потік-2», загальна протяжність якого складе більш ніж 1200 км.

У компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу «Північний потік-2», заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершився.

У компанії стверджують, що процедури отримання дозволів у інших країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Швеції й Данії – йдуть за графіком.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ФРН взяла до уваги позицію України щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2» й вважає важливим збереження транзиту через її територію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: