Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Біловол

Читать на русском
Нардеп Олександр Біловол дав за чотири роки лише 11 обіцянок і виконувати їх поки не поспішає.
Олександр Беловол

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Біловол («Відродження»).

Біловол був обраний до Верховної Ради в 2014 році за виборчим округом №180 (Харківська область). За цей час депутат дав лише 11 обіцянок, з яких виконав дві (18%), а одну – провалив.

Так, Біловол провалив обіцянку домогтися проведення політики державних гарантій для учасників бойових дій. Парламент ухалив щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції чотири законопроекти: за два з них нардеп не голосував, під час розгляду ще двох – був відсутній.

Минулого року Біловол виконав обіцянку домогтися проведення політики державних гарантій для інвалідів. У жовтні Рада ухвалювала законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Він передбачав, зокрема, надання фінансових гарантій для дітей-інвалідів та інвалідів із дитинства. Депутат цей документ підтримав.

Ще вісім обіцянок нардеп має виконати до кінця своєї каденції. Зокрема, домогтися введення податку на землю та скасування інших податків для виробників сільськогосподарської продукції. У 2015 році Біловол не голосував за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо граничного розміру орендної плати». Два інших законопроекти, які стосуються землі («Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств»), він підтримав.

Нічого ще Біловол не зробив, щоб забезпечити модернізацію матеріальної бази шкіл та дошкільних навчальних закладів свого виборчого округу. Також у передвиборчій програмі депутат обіцяв домогтися надання розширених прав територіальним громадам. Поки Біловол лише підтримав один законопроект, що стосується реформи місцевого самоврядування, – «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Андрій Білецький;

Юрій Береза;

Сергій Березенко;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Олександр Шевченко;

Олексій Білий;

Олег Березюк.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: