Рада звільнила Данилюка: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада України 7 червня проголосувала за звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Нагадаємо, що причиною звільнення став конфлікт Данилюка з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом: глава уряду відмовився призначати Данилюку ще одного заступника. Далі пішла ескалація конфлікту, в результаті чого Гройсман попросив парламент відправити міністра у відставку. «Слово і Діло» розбиралось, як за постанову голосували фракції та групи.

Постанову підтримали 254 народних депутати, 14 – виступили проти, 23 – утрималися. Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 98 голосів, проти були Світлана Заліщук та Сергій Лещенко.

Топ-10 обіцянок міністра фінансів Олександра ДанилюкаДанилюк виконав 31 відсоток обіцянок на посаді міністра фінансів України. Але йому би здалося втілити в життя ще стільки ж з того, що він встиг наобіцяти проти того, що виконав.

З «Народного фронту» за постанову проголосували 64 депутати, з групи «Відродження» – 21, Радикальної партії – 17, «Батьківщини» – 12, «Волі народу» – 16.

Половина членів фракції «Опозиційного блоку» не голосували за постанову, «за» висловилися лише троє: Нестор Шуфрич, Олександр Долженков і Микола Скорик. «Самопоміч» не дала жодного голосу «за», 12 депутатів утрималися, 9 виступили «проти» (Вікторія Войціцька, Олександр Опанасенко, Тарас Пастух, Ірина Подоляк, Олексій Скрипник, Олена Сотник, Андрій Журжій, Сергій Кіраль, Лев Підлісецький).

З позафракційних депутатів звільнення Данилюка підтримали 23 особи. Павло Кишкар, Віктор Кривенко та Остап Єднак виступили проти.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше Олександр Данилюк заявив про «колосальний тиск» на свою персону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: