Хто з нардепів провалив обіцянки про запровадження податків для олігархів

Читать на русском
Передвиборчі обіцянки про те, що для олігархів будуть запроваджені спеціальні податки, давали дві політичні партії. Але, коли вони пройшли в Раду, то нардепи від цих політсил забули виконати свої запевнення.

Ідея відібрати в одних і поділити між усіма, давно не нова, але перед кожними виборами продовжує розбурхувати довірливих виборців. Тож не дивно, що на позачергових парламентських виборах 2014 року запевненням ввести податок на олігархів і таким чином вирішити проблему інфляції та військового збору, скористалися одразу дві політичні сили, які пройшли до Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з нардепів не виконав свої обіцянки домогтися введення податків для олігархів. А щоб виборці знали в обличчя тих, хто роздає популістські обіцянки, ми створили відео.

Позафракційний нардеп Юрій Левченко, який йшов на вибори від ВО «Свобода», обіцяв запровадити покриття військових витрат країни за рахунок оподаткування надприбутків олігархів. Саме таке запевнення записано в програмі «Свободи».

У 2014 році політсила ініціювала законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо впровадження військового збору)», який зобов'язує олігархів платити військовий збір. Однак,його досі не було винесено на розгляд Верховної Ради.

Мыльные пузыри обещаний нардепов о налогах для олигарховСлово і Діло

Нагадаємо, що військовий збір введений в 2014 році, як тимчасовий захід, а в 2015-му його продовжили до завершення реформи ЗСУ. Також, в Податковий Кодекс так і не внесли поняття надприбутки, тому податковий збір, як для олігархів, так і простих смертних абсолютно однаковий.

Кандидати в нардепи від «Радикальної партії Олега Ляшка» також всі як один зобов'язалися «потрусити» багатіїв.

«Введемо кризовий податок на олігархів, який наповнить бюджет і зупинить інфляцію», – записано в передвиборчій програмі «Радикальної партії Олега Ляшка».

Проте, від фракції «радикалів» не було зареєстровано жодного законопроекту з такою ініціативою. Тому нардепи Ігор Мосійчук, Андрій Артеменко, Андрій Лозовий, Ігор Попов, Денис Силантьєв, Олег Ляшко, Оксана Корчинська, Ірина Суслова та інші члени фракції провалили цю обіцянку.

Мажоритарник Сергій Рудик в передвиборчій програмі пообіцяв ввести спеціальний податок для українських олігархів зі східних областей, який піде на відновлення зруйнованої інфраструктури і підтримку української армії. Але ставши нардепом, Рудик не подав жодного законопроекту в цій сфері.

Раніше ми писали, що Ляшко все-таки не здав свій дипломатичний паспорт в МЗС.

Осуховський провалив обіцянку не допустити прийняття законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: