Справа «Селидіввугілля»: фірми Кропачова виграли суд щодо неповернення майна

Читать на русском
Фірми, в яких відбувався обшук у справі Селидіввугілля, виграли суд щодо бездіяльності працівників Антикорупційного бюро.
Віталій Кропачовфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження щодо заволодіння коштами державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля», шахтоуправління «Південнодонбаське №1» та їхніх відокремлених підрозділів суд зобов'язав детективів НАБУ та прокурорів САП повернути майно підконтрольним бізнесмену Віталію Кропачову фірмам «ВБ Нерухомість» та «Укрдонінвест», вилучене під час обшуків у цій справі.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власників майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що скарга була подана одним адвокатом в інтересах фірм «ВБ Нерухомість», «Укрдонінвест» та «Шахтарськтранс», а також трьох невідомих осіб. Адвокат просив суд зобов'язати антикорупційні правоохоронні органи повернути вилучене майно, а саме 9 ноутбуків, iMac, відеореєстратор, мобільний телефон Samsung, вінчестери та сервер.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, детективи три дні проводили слідчі дії в справі «Селидіввугілля».

Раніше Бюро встановило, що компанія-фігурант справи НАБУ перераховувала гроші фірмі Кропачова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: