Тендери «Селидіввугілля»: НАБУ перевіряє рахунки компаній-учасників

Читать на русском
Слідство Антикорупційного бюро перевіряє рух коштів на рахунках двох компаній, які отримали переклади від Селидіввугілля.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до рахунків двох компаній, які отримали гроші від державного підприємства «Селидіввугілля», не виграючи тендери.

Про це йдеться в клопотанні детектива НАБУ, яке частково було задоволено одним із районних судів міста Києва, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, в період із липня 2016 року до квітня 2017 року на рахунки ТОВ «Доненергоекспорт» від «Селидіввугілля» надійшли грошові кошти в загальній сумі понад 48 мільйонів гривень. Із зазначеної суми грошових коштів понад 316 тисяч гривень було перераховано ТОВ «Доненергоекспорт» як передоплата на рахунок, що належить іншій компанії, а саме «Велес-Донбас», відкритий у ПриватБанку. Бюро встановило, що в компанії є ще 10 рахунків у ПриватБанку.

Крім того, НАБУ встановило, що в тендерах «Селидіввугілля» часто виграє ще одна компанія – ТОВ «Тріалтрейд». У Бюро зазначають, що зазначені компанії конкурують між собою. До того ж слідством встановлено, що в штаті ТОВ «Доненергоекспорт» значаться лише три людини – директор, головний бухгалтер та економіст, матеріальними засобами підприємства нібито є нежитлове приміщення для розміщення адміністрації та бухгалтерії, а також складське приміщення (орендоване). Водночас у штаті ТОВ «Тріалтрейд» значиться лише одна людина.

Детектив у клопотанні зазначив, що слідство має підстави припускати зв'язок «Тріалтрейда» й «Доненергоекспорта» між собою та наявність попередньої змови на скоєння злочинів із посадовими особами «Селидіввугілля».

У Бюро додали, що за аналогічною схемою з «Велес-Донбас» «Селидіввугілля» перевело кошти «Доненергоекспорту» як передоплату на рахунок ПАТ «Елміз» в УкрСиббанку. Детективи встановили, що ПАТ «Елміз» також має рахунки в Ощадбанку.

НАБУ просило надати тимчасовий доступ до інформації щодо рахунків «Велес-Донбасу» в ПриватБанку та ПАТ «Елміз» в Ощадбанку. Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ до документів і можливість зробити копії, але заборонив їх вилучати.

Нагадаємо, в НАБУ підтвердили проведення слідчих дій у міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Раніше «Слово і Діло» дізналося, що Бюро розслідує ще одну схему із закупівлею палива філією «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: