Обшуки НАБУ в «Мирноградвугіллі» проходили в рамках «справи Кропачова»

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро провели обшуки на державній шахті в рамках справи про розкрадання коштів.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у будівлі державного підприємства «Мирноградвугілля» в рамках того ж кримінального провадження, в якому проводилися слідчі дії у вугільного бізнесмена Віталія Кропачова.

Про це журналіст «Слова і Діла» дізнався із судового рішення.

Цю інформацію підтвердили й у самому «Мирноградвугіллі», додавши, що «вилучення документів проводилося без будь-яких ексцесів». На підприємстві зазначили, що обшуки проводилися на основі рішення Солом'янського районного суду міста Києва.

Також слідчі дії НАБУ проводили за фактичним місцем проживання керівника ТОВ «Універсал Інвест-Буд» Юрія Дьякова й вилучили в нього ноутбук та флешку. На зазначені речі суд наклав арешт.

За версією слідства, посадові особи держпідприємств «Селідоввугілля», «Мирноградвугілля», «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Тріалтрейд», ТОВ «Доненергоекспрот», «Універсал Інвест-Строй» та іншими суб'єктами господарювання заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах під час здійснення закупівель товарів для шахт. Як відомо, НАБУ встановило, що «Тріалтрейд» і «Доненергоекспрот» подали податкові накладні з однієї IP-адреси, яка привела детективів до бізнес-центру в Києві на вулиці Богдана Хмельницького, 26. Зазначену будівлю орендує бізнесмен Кропачов, у якого також були проведені обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: