«Справа Кропачова»: суд заарештував вилучене під час обшуків майно

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро провели слідчі дії в представника донецької фірми, що фігурує в розслідуванні щодо тендерів держшахт.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем проживання представника ТОВ «Доненергоекспорт» у рамках так званої справи вугільного бізнесмена Віталія Кропачова.

На деяке вилучене майно Солом'янський районний суд міста Києва наклав арешт за клопотанням працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

У судовому рішенні вказується, що 25 січня з 14 до 19 години детективи НАБУ проводили обшук у представника «Доненергоекспорта». За версією слідства, вказана особа є одним зі співучасників заволодіння грошовими коштами державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» та «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» при здійсненні закупівель товарів.

Під час проведення обшуку був вилучений щоденник, дозвіл на відшукання та вилучення якого був прямо наданий постановою слідчого судді. Також детективи вилучили жорсткий диск з USB-дротом, ноутбук MacBook Pro із зарядним пристроєм і системний блок. У Бюро просили накласти арешт на вказане майно, оскільки воно визнане речовим доказом.

Суд частково задовольнив клопотання, наклавши арешт на системний блок і MacBook Pro, однак відмовився заарештовувати жорсткий диск, оскільки детективом не представлені докази для його арешту.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля».

Раніше Бюро також навідалося з обшуками до «Мирноградвугілля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: