Обшуки в бізнесмена Кропачова: детективи три дні проводили слідчі дії

Читать на русском
Антикорупціонери знайшли речі донецької фірми в бізнес-центрі Києва, який офіційно орендує бізнесмен Віталій Кропачов.
Віталій Кропачов

Детективи НАБУ провели обшуки з 25 до 27 січня в столичному бізнес-центрі, який офіційно орендує бізнесмен Віталій Кропачов, а також за місцем його проживання та в автомобілях.

Під час обшуку в бізнес-центрі знайдшли майно нібито донецької фірми, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією журналіста «Слова і Діла», обшуки в бізнес-центрі Кропачова на вулиці Богдана Хмельницького, 26, у Києві проводилися в рамках кримінального провадження за фактом можливого розкрадання коштів державного підприємства «Селідоввугілля» через тендери із закупівлі шахтних світильників і пилу інертного за завищеними цінами. За версією слідства, фірми «Тріалтрейд» і «Доненергоекспорт» у змові зі службовими особами «Селідоввугілля» розігрували між собою тендери.

У НАБУ зазначили, що ці фірми зареєстрували податкові накладні з однієї IP-адреси, яка й привела детективів до бізнес-центру на Хмельницького. Згідно із заявою фірми Кропачова «Укрдонінвест», «Тріалтрейд» і «Доненергоекспорт» орендували офіси в зазначеному бізнес-центрі, але нібито до того, як ним володів вугільний бізнесмен. Однак, згідно з реєстром нерухомості, Кропачов отримав бізнес-центр в оренду ще наприкінці 2013 року, а НАБУ розслідує період із вересня 2016 року. Також детективи відзначили, що зазначені фірми можуть бути просто прокладками, оскільки в штаті «Доненергоекспорта» значаться лише три людини, а в «Тріалтрейді» – лише одна людина, що може свідчити про пов'язаність між собою.

В одному із судових рішень ідеться про те, що під час зазначених обшуків НАБУ вилучило деякі речі, які нібито належать ще одній донецькій фірмі – «Донвуглекону». Її власником, як і вищезгаданих фірм, є житель окупованого Донецька. Представник «Донвуглекону» просив суд повернути майно, яке вилучило Бюро, проте суддя відмовив. Також, скоріш за все, сам Кропачов просив повернути вилучене в нього майно, оскільки обшук проходив за іншою адресою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: