Компанія-фігурант справи НАБУ перераховувала гроші фірмі Кропачова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро встановили ще один зв'язок між компаніями, що вигравали тендери в держшахт, і вугільним бізнесменом.
Віталій Кропачовфото: Слово і Діло

У рамках розслідування кримінального провадження про заволодіння коштами державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля», шахтоуправління «Південнодонбаське №1» та їх відокремлених підрозділів на загальну суму майже 23 мільйони гривень детективи НАБУ встановили ще один зв'язок між фірмами, що вигравали тендери в держпідприємств, і вугільним бізнесменом Віталієм Кропачовим.

Про це йдеться в рішенні судді Солом'янського районного суду міста Києва, в якому детективи НАБУ просили накласти арешт на вилучене майно в бізнес-центрі Кропачева в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що компанії «Тріалтрейд» і «Доненергоекспорт» використовували одну й ту саму IP-адресу для реєстрації податкових накладних. Таку саму адресу для реєстрації податкових накладних використовувала й фірма Кропачова ТОВ «ВБ «Нерухомість», яка орендує бізнес-центр у Києві на вул. Богдана Хмельницького, 26. У цьому ж бізнес-центрі орендували офіси «Тріалтрейд», «Доненергоекспорт» та «Універсал Інвест-Строй», що також фігурує в розслідуванні.

До того ж у НАБУ вказують, що «Тріалтрейд» у грудні 2016 року перерахував 325 тисяч гривень які поворотну безпроцентну фінансову допомогу фірмі Кропачова ВБ «Нерухомість». У Бюро додали, що в зазначеному бізнес-центрі також орендувало офіс ТОВ «Сіті Інтеграл Буд», якому «Доненергоекспорт» перераховувало 1,5 млн грн як поворотну безпроцентну фіндопомогу, отриману від тендерів держпідприємств.

На думку детектива, це вказує на пов'язаність «Тріалтрейда», «Доненергоекспорту» та «Універсал Інвест-Строя» між собою й наявність попередньої змови на скоєння злочинів із посадовими особами «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля», шахтоуправління «Південнодонбаське №1» та інших.

У НАБУ просили накласти арешт на майно, яке було вилучене під час обшуків у бізнес-центрі Кропачева. Детектив зазначив, що на речі вже був накладений арешт, проте Апеляційний суд його зняв. Водночас у матеріалах клопотання відсутні докази цього.

Таким чином, суд відмовив у накладенні арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки в «Мирноградвугіллі».

Раніше Бюро також обшукувало «Селидіввугілля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: