«Справа Кропачова»: НАБУ провело обшуки в директора донецької фірми

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро провели обшуки в директора фірми, яка продавала товар за завищеними цінами шахтам.

Детективи НАБУ, крім вугільного бізнесмена Віталія Кропачова, також обшукали квартиру директора ТОВ «Доненергоекспорт» Валентина Горностаєва та вилучили деякі речі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, обшуки проводилися в рамках кримінального провадження за фактом можливого заволодіння грошима через держзакупівлі державних підприємств «Селідоввугілля», «Мирноградвугілля» та «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за завищеними цінами. За версією НАБУ, щонайменше три фірми – «Доненергоекспорт», «Тріалтрейд» та «Універсал Інвест-Строй» – за попередньою змовою зі службовими особами вищевказаних держпідприємств розігрували між собою тендери, продаючи товари за завищеними цінами.

У НАБУ стверджують, що приватні компанії пов'язані між собою, про що свідчить, наприклад, подача податкових накладних «Доненергоекспортом» і «Тріалтрейдом» з однієї IP-адреси, що привело детективів до бізнес-центру Кропачова в Києві, де й були проведені обшуки. Крім того, в штаті «Доненергоекспорту» працюють лише три людини, а в «Тріалтрейді» – одна. Детектив вказує, що директор «Доненергоекспорту» Горностаєв здійснює фактичне керівництво «Універсал Інвест-Строєм» і «Тріалтрейдом», через що в нього був проведений обшук.

Так, за місцем проживання Горностаєва детективи знайшли чотири чека на зняття готівки на загальну суму 18,6 мільйона гривень; дві банківські картки; печатку ТОВ «Мехрудпром» та інші документи, пов'язані із зазначеним підприємством. У НАБУ просили накласти арешт на вилучене майно.

Суд частково задовольнив клопотання, відмовивши лише в накладенні арешту на дві банківські картки. За словами адвоката Горностаєва, ці картки належать його дружині.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що обшуки НАБУ на «Мирноградвугілля» проходили в рамках «справи Кропачова».

Раніше ЗМІ повідомляли, що Бюро проводить обшуки в «куратора» державного вугільного сектора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: