Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олег Барна

Читать на русском
У нардепа Олега Барни немає провалених обіцянок. За рік йому належить виконати з обіцяного більше, ніж він уже встиг зробити під час нинішнього скликання Верховної Ради.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олег Барна (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Мажоритарник від виборчого округу №167 (Чортків, Тернопільська область) Олег Барна став народним депутатом у листопаді 2014 року й за цей час встиг дати 59 обіцянок. За останні 3,5 роки нардеп виконав 28 обіцянок і жодної не провалив. Однак до кінця каденції йому потрібно втілити в життя більше, ніж він уже встиг зробити, – 31 запевнення. Виходить, що зараз Олег Барна виконав 47% своїх обіцянок.

Майже всі плани й наміри нардепа пов'язані з ремонтом шкіл, садочків, лікарень, сільських клубів в окрузі. Під ці проекти він домагається виділення субвенцій із держбюджету.

Барна мав намір допомогти жителям села Кривче збудувати дорогу до печері Кришталева, адже останнім часом її не могли нормально дістатися туристи. Звертаємо увагу, що ця обіцянка не належить до компетенції народного депутата України.

«Разом із головою Борщівської РДА Юзьківим, помічником Красовським провели зустріч із жителями мальовничого села Кривче Борщивського району біля найкрасивішої печери Кришталевої. Під’їздна дорога до печери протяжністю 1,5 кілометра таки буде, але люди мають прибрати узбіччя й зробити водовідведення. Будівництво дороги покращить інфраструктуру, збільшить потік туристів, розвине бізнес, створить додаткові заробітки для селян», – написав Барна на свої сторінці в Facebook.

Днями Барна повідомив «Слову і Ділу», що дорога до печери була зроблена за три тижні. Також нардеп, як і обіцяв, привіз до школи села Кривче комп'ютери для кабінету інформатики.

Барна пообіцяв допомогти із освітленням с. ШвайківціСказано 25 червня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Для того, щоб допомогти з освітленням в селах Швайківці та Босири, нардеп оприлюднив подання до Кабміну про виділення коштів на округ. Він сприяв включенню до розпорядження Кабміну 75 тисяч гривень на Швайківці та 25 тисяч гривень – на Босири. У підсумку саме ці суми були витрачені на освітлення вулиць у селах.

Також Барна «вибив» гроші для того, щоб у лікарні селища Заводське замінили вікна на енергоощадні, та на літній концертний майданчик у таборі «Ромашка»

Схожі обіцянки нардепу належить виконати до кінця каденції. Тільки якщо 28 обіцянок Барна втілив у життя за три з гаком роки, то 31 запевнення йому потрібно встигнути виконати протягом року. Нардеп пообіцяв до кінця 2018 року допомогти відремонтувати дах у дошкільному закладі села Стара Ягільниця й закупити дітям за державні кошти комп'ютерний клас.

Крім господарсько-фінансової допомоги округу, Барна дав кілька обіцянок, що стосуються законотворчої діяльності. Нардеп запевнив, що голосуватиме за Антикорупційний суд. Також він має намір підтримати законопроект Левченка про зняття депутатської недоторканності. Барна запевнив, що не підтримає амністію тих, хто брав участь у збройному протистоянні на Донбасі. Він підтвердив «Слову і Ділу», що, як і раніше, виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів, а також не підтримує ідею переговорів із ними.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Андрій Шинькович;

Володимир Шкварилюк;

Борислав Береза;

Сергій Валентиров;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Євген Бакулін.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: