Rheinmetall планує поставити ЗСУ прототипи далекобійних артилерійських снарядів

Читать на русском
Промислова група зосереджена переважно на виробництві артснарядів і цього року поставить в Україну сотні тисяч боєприпасів. Зокрема, це будуть і прототипи артснарядів дальністю 100 кілометрів.
Ілюстративне фотоimages.wsj.net

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує поставити Україні у 2024 році сотні тисяч артилерійських снарядів, а також прототипи далекобійних боєприпасів.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt, цитуючи заяву керівника компанії Rheinmetall Арміна Паппергера.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Під час заходу в Індустріальному клубі Дюссельдорфа-Босс гендиректор Rheinmetall розповів, що концерн планує надати Україні сотні тисяч боєприпасів, серед яких будуть і далекобійні прототипи.

Згідно зі словами Паппергера, промислова група зосереджена переважно на виробництві артснарядів і цього року поставить в Україну, зокрема, прототипи артснарядів дальністю 100 кілометрів.

«Артилерія змінює правила», — наголосив керівник Rheinmetall.

Він підкреслив, що зараз Україна може лише обмежено відповісти на атаки рф через брак боєприпасів.

Як повідомляє портал Defense Express, ймовірно, йдеться про прототип далекобійного артилерійського снаряда 155-го калібру під назвою Vulcano. Ще минулого року було відомо, що Німеччина передає ЗСУ лазерні підсвітлювачі для версії Vulcano, яка здатна летіти на 70 кілометрів.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники планують поставити Україні 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну у межах чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

Також у Словаччині без підтримки уряду зібрали вже майже 4 мільйони євро для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: