У ЗСУ розповіли, скільки військових росія зосередила у районі Часового Яру

Читать на русском
За останній тиждень ситуація на Донецькому напрямку загострилася. Ворог намагається підводити нові військові частини, доукомплектовувати їх.
Фото: Міноборони рф

Станом на неділю, 5 травня, у районі Часового Яру Донецької області зосереджено до 25 тисяч російських військових, які прагнуть захопити місто.

Про це повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Як зазначається, ворог намагається підводити нові військові частини, доукомплектовувати їх, але на різних напрямках це відбувається по-різному.

Зокрема, на Часовоярському напрямку зібрано угруповання близько 20-25 тисяч військовослужбовців країни-агресора.

Він зауважив, що найгарячішими точками на напрямку ОСУВ «Хортиця» залишаються Авдіївський, Бахмутський, Новопавлівський напрямки, ситуація загострилася останній тиждень, тривають важкі бої, проте ситуація контрольована Силами оборони.

Як зазначив Волошин, ворог наразі намагається перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, зосередив свої сили саме на цих напрямках, створивши певну перевагу в засобах та особовому складі.

«Ворог також атакує по всій лінії фронту, а на деяких напрямках має тактичні успіхи. Але останнім часом відбувається динамічна зміна обстановки», — додав речник.

Нагадаємо, нещодавно глава МВА повідомляв, що бойові дії вже ведуться фактично на кордоні Часового Яру. Незважаючи на постійні обстріли, у місті залишаються майже 700 цивільних.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вище керівництво росії поставило своїм військам завдання захопити місто до 9 травня.

Як відомо, наразі тепер ворог намагається обійти місто по флангах, щоб «взяти в лещата».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: