Путін пригрозив Заходу конфліктом з ядерною зброєю та «знищенням цивілізації»

Президент росії володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили рф знаходяться в стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

Такі заяви пролунали під час послання до федеральних зборів.

«Стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної боєздатності. Комплекс «Кинджал» вже використовується для ураження особливо важливих цілей під час СВО. У бою вже застосовувався комплекс «Циркон» – ця система вже у строю. На бойовому чергуванні стоять гіперзвукові блоки міжконтинентальної дальності «Авангард» та лазерні комплекси «Пересвіт». Завершуються випробування крилатої ракети необмеженої дальності «Буревісник» та безпілотного підводного апарату «Посейдон». У війська поставлено важкі балістичні ракети «Сармат». Ми скоро продемонструємо їх на бойовому чергуванні», – заявив путін.

При цьому він заперечує плани росії розмістити ядерну зброю у космосі.

Російський диктатор також прокоментував обговорення відправлення західних військ до України. «Заговорили про відправку в Україну натовських контингентів. Але ми пам'ятаємо долю тих, хто спрямовував контингенти. Тепер наслідки для інтервентів будуть набагато трагічнішими. У нас також є зброя, яка може вражати цілі на їхній території. Все, що вигадує Захід, реально загрожує конфліктом із використанням ядерної зброї, а отже, знищенням цивілізації»,— заявив він.

Нагадаємо, минулого року росія вийшла з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

З інфографік «Слово і діло» можна дізнатися, скільки ядерних навчань росія провела за два роки, а також скільки ядерних випробувань було проведено у світі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО