КНДР заявила, що ніколи не укладала з рф угод з продажу зброї

Північна Корея у вівторок, 8 листопада, на тлі останніх звинувачень з боку Сполучених Штатів знову заявила, що ніколи не торгувала зброєю з росією і не планує цього робити.

Про це повідомляє агенство Reuters, з посиланням на державне інформагентство ЦТАК.

Як зазначається, така заява Північної Кореї пролунала після того, як у США заявили про те, що КНДР може постачати країні-агресору артилерійські снаряди для війни проти України.

Представник Міністерства оборони назвав звинувачення чутками і сказав, що Пхеньян «ніколи не мав збройових угод з росією» і «не планує робити це в майбутньому».

«Ми розцінюємо такі дії США як частину їхньої ворожої спроби зганьбити імідж КНДР на міжнародній арені, посилаючись на незаконну «санкційну резолюцію» (Ради Безпеки ООН) проти КНДР», – йдеться в заяві Пхеньяна.

Нагадаємо, що КНДР таємно постачає російському агресору снаряди для артилерії. КНДР намагається приховати ці постачання. Так, зброя нібито постачається до країн Близького Сходу або Північної Африки, проте насправді снаряди йдуть до росії.

Окрім цього, аналітики Інстититу вивчення війни заявили, що заклики путіна створити конкурентну військову промисловість далекі від реальності, адже рф купує озброєння в Ірану та КНДР.

Напередодні Північна Корея знову запустила ракету, яка пролетіла над Японією.

Також літаки КНДР були виявлені над внутрішніми районами, західним і східним узбережжям Південної Кореї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО