Заяви путіна про конкурентну військову промисловість рф далекі від реалій – ISW

Читать на русском
Аналітики Інстититу вивчення війни заявили, що заклики путіна створити конкурентну військову промисловість далекі від реальності, адже рф купує озброєння в Ірану та КНДР.
Володимир путінФото – dpa

Російський диктатор володимир путін закликав створити в росії конкуретноспроможну військову промисловість. Однак його плани відірвані від реальності.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Путін наголошував на тому, що потрібно забезпечити конкуренцію між російськими виробниками військового озброєння. Водночас нещодавно стало відомо, що росія закупили системи озброєнь у КНДР та Ірану, щоб продовжувати війну проти України.

Українців просять ділитися інформацією про поставки іранської зброї до рфУкраїнці можуть повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе визначити шляхи поставки іранської зброї до росії.

Постачання іранських дронів-камікадзе та балістичних ракет до рф збільшать залежність країни-агресора від систем систем озброєння з Ірану. Аналітики зазначають, що росія, можливо, домовилася про постачання зброї з Іраном та КНДР.

Зазначається, що рф могла значно виснажити свої запаси боєприпасів для повітряних, ракетних та артилерійських ударів. Поповнити їх легко не вдається.

«Залежність рф від ізольованих та жорстко санкціонованих держав щодо критичних систем озброєнь не відповідає вимозі путіна, щоб російська військова промисловість стала висококонкурентною та задовольняла потреби російських збройних сил у будь-який короткий період часу», – наголосили в ISW.

Нагадаємо, Іран готується відправити до росії ще близько тисячі одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Також Північна Корея, яка визнала російські псевдореферендуми на окупованій території України, таємно надає допомогу росії – вона постачає державі-агресору артилерійські снаряди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: