КНДР таємно постачає російському агресору снаряди для артилерії – Білий дім

Читать на русском
КНДР намагається приховати ці постачання. Так, зброя нібито постачається до країн Близького Сходу або Північної Африки, проте насправді снаряди йдуть до росії
Ілюстративне фотоstudiocasper

Північна Корея, яка визнала російські псевдореферендуми на окупованій території України, таємно надає допомогу росії – вона постачає державі-агресору артилерійські снаряди.

Про це повідомив Джон Кірбі, координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США американському телеканалу CNN.

«У вересні КНДР публічно заперечувала, що має намір постачати боєприпаси росії. Однак наша інформація свідчить, що КНДР таємно постачає значну кількість артилерійських снарядів для війни росії проти України» – заявив він.

Кірбі зазначив, що КНДР намагається приховати ці постачання. Так, зброя нібито постачається до країн Близького Сходу або Північної Африки, проте насправді снаряди йдуть до росії. Білий дім, за словами координатора, буде стежити за тим, чи змогли зазначені сторони отримати свої постачання.

Нагадаємо, на початку вересня ЗМІ писали, що росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї.

У відповідь на публікації на Заході влада Північної Кореї заявила, що ніколи не постачала зброю або боєприпаси до росії та не збирається цього робити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: