У МЗС України висловилися щодо запуску КНДР балістичної ракети над Японією

Читать на русском
МЗС України засуджує запуск КНДР балістичної ракети над Японією та закликає посилити санкційний тиск на Пхеньян.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує запуск КНДР балістичної ракети над територією Японії 4 жовтня. Відомство закликає посилити санкції щодо Пхеньяну.

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій у вівторок, 4 жовтня.

Загроза ядерного удару рф: перший запуск ядерної ракети по Україні зруйнує всю світову безпекуЯкщо росія зважиться на застосування ядерної зброї в будь-якому його вигляді, абсолютно всі нинішні колективні інститути безпеки перестануть мати будь-яку актуальність

«Запуск ракети — відверто провокаційний та безвідповідальний крок, який підриває регіональну безпеку. Пхеньян вкотре грубо порушив відповідні резолюції Ради Безпеки ООН та міжнародне право. Міжнародна спільнота має рішуче відреагувати на провокацію КНДР», – йдеться у повідомленні.

У дипвідомстві зазначають, що Україна висловлює солідарність з державами-партнерами та закликає посилити санкційний тиск на КНДР, а також вжити дієвих заходів для запобігання обходу санкцій.

«Спільними зусиллями мають змусити режим у Пхеньяні відмовитися від незаконних ядерної та ракетної програм з метою забезпечення безпеки у регіоні», – додали в МЗС.

Нагадаємо, Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя 4 жовтня. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У вересні КНДР ухвалила нову ядерну доктрину – закріплено право завдавати попереджувального ядерного удару.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, в яких випадках країни можуть використовувати ядерну зброю та скільки боєголовок є в країнах світу і скільки з них розгорнуто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: