КНДР визнала псевдореферендуми та підтримала анексію чотирьох областей України

Читать на русском
На відміну від усього цивілізованого світу, Північна Корея схвалила псевдореферендуми на окупованих територіях України та анексію цих територій росією.

Північна Корея визнала легітимними псевдореферендуми в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, а також підтримала анексію цих територій росією.

Про це йдеться у заяві МЗС КНДР.

Путін заявив про розширення відносин з Північною Кореєю – деталіУ листі лідеру КНДР з нагоди Дня звільнення Кореї путін написав, що більш тісні зв'язки відповідають інтересам обох країн і допоможуть зміцнити безпеку.

«З 23 до 27 вересня у Донецькій та Луганській «народних республіках», Херсонській та Запорізькій областях проведено «референдум» відповідно до Статуту ООН, який визначив принцип рівності народу та його права на самовизначення. Його проведено у легальний спосіб, щоб у ньому повністю відображалася воля місцевих жителів, і більшість виборців підтримали входження до складу росії. Ми виявляємо повагу до волевиявлення жителів Донецької та Луганської «народних республік», Херсонської та Запорізької областей, які прагнули до входження до складу росії, і підтримуємо позицію уряду рф про прийняття вищезгаданих регіонів до свого складу», – заявили в Північній Кореї.

Крім цього, Північна Корея звинуватила США в тому, що вони намагаються «підтримувати гегемоністський однополярний світ» і використовують із цією метою Радбез ООН.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Північна Корея визнала «незалежність Донецької та Луганської народних республік».

Україна у відповідь розірвала з КНДР дипломатичні відносини, звинувативши її у спробі підірвати наш суверенітет та територіальну цілісність.

У Північній Кореї заявили, що Україна нібито не має права порушувати питання суверенітету після приєднання до санкцій США проти країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: