Міграційна криза: до Польщі прорвалися 50 мігрантів з Білорусі, атакувавши поліцію

Група мігрантів з Близького Сходу кількістю 50 осіб ввечері у суботу, 13 листопада, силою прорвалася на територію Польщі з Білорусі в районі населеного пункту Стажина.

Про це повідомила у Twitter поліція Підляського воєводства Польщі.

Зазначається, що польським правоохоронцям вдалося затримати 22 громадян Іраку.

«Вчора близько 17-ї години (за місцевим часом), біля Стажини до Польщі увірвалися близько 50 осіб. У розшуку мігрантів, які нелегально перетнули кордон, взяв участь 21 поліцейський, а також військові та прикордонники. Співробітники поліції затримали 22 громадян Іраку», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після 20-ї години в районі населеного пункту Колонія Клюковіце під час спроби силового проникнення через кордон до Польщі великою кількістю мігрантів було атаковано поліцейських. Зокрема, один з кинутих каменів потрапив у каску поліцейського, яку було пошкоджено. Камінням пошкоджений був також один з поліцейських автомобілів.

«Сила удару була настільки велика, що був пошкоджений шолом, який захищав голову поліцейського», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Також нагадаємо, що на кордоні Польщі та Білорусі загинув польський військовослужбовець.

Раніше ми повідомляли, що Лукашенко заявив про можливу війну в Білорусі.

Окрім цього, влада Баварії заявила про готовність приймати мігрантів з Білорусі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО