Попросив допомоги у Путіна: Лукашенко заявив про можливу війну в Білорусі

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі припустив, як на території Білорусі могли б розвиватись військові дії.
Ілюстративне фотофото: РБК

Самопроголошений президент Білорусі попросив у президента РФ Володимира Путіна надати йому кілька дивізіонів оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» та припустив, що на території країни можуть розпочатися військові дії.

Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю російському журналу «Национальная оборона».

«Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це 500 кілометрів, бо наш «Полонез» – до 300 кілометрів. Зараз тормошу вашого президента, мені потрібні тут ці 500-кілометрові ракетні установки», - заявив Лукашенко.

Лукашенко також згадав, як на російсько-білоруських навчаннях «Захід-2021» було здійснено пуски ракет. За словами самопроголошеного президента РБ, військові знають, «де ракетою треба завдати удару, і «Точку» задіяти, і «Бук-МБ».

«Тінь Кремля»: хто керує мігрантами на кордоні з ПольщеюЧому Польща має намір захищати кордон від мігрантів з Близького Сходу, які виїжджають із Білорусі.

Згідно з його словами, білоруська армія є «підготовленою» та «непогано озброєною». Також Лукашенко припустив, як на території Білорусі могли б розвиватись військові дії.

«Але в нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми готові до цього», - додав він.

Нагадаємо, що Лукашенко висловився про конфлікт із мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

Раніше ми повідомляли, що Путін обговорить із Лукашенком його погрози перекрити газ до Євросозу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: