Білорусь заявила, що відправила назад на батьківщину дві тисячі мігрантів

Читать на русском
Глава МЗС країни заявив, що Білорусь нібито пропонувала Європейському союзу обговорити міграційну кризу за столом переговорів, але ЄС проігнорував всі пропозиції
Володимир МакейФото РІАН

Білорусь робить все, щоб скоротити потік мігрантів в країну. Останнім часом країна відправила назад на батьківщину близько двох тисяч осіб, зазнавши при цьому великих фінансових втрат.

Про це заявив Міністр закордонних справ країни Володимир Макей в інтерв'ю, яке було опубліковано на сайті Міністерства.

«Ми буквально місяць тому позбавили права запрошення мігрантів з інших країн 30 туристичних фірм. Затримали на кордоні близько 700 порушників. Близько 2000 громадян ми відправили назад – громадян, які прибули з інших країн і не мають оформлених відповідним чином документів. А відправка кожного громадянина пов'язана також і з фінансовими витратами держави» - заявив він.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Макей додав, що Білорусь нібито пропонувала Європейському союзу обговорити міграційну кризу за столом переговорів, але ЄС проігнорував всі пропозиції щодо вирішення проблеми мігрантів. Міністр також звинуватив ЄС у тому, що саме Європа ініціювала розрив багатьох положень Угоди про реадмісію мігрантів з Білорусі.

«Вони припинили фінансування проєктів, пов'язаних з будівництвом притулків для мігрантів на території Білорусі, ряду проєктів по зміцненню прикордонної інфраструктури та багатьом іншим» - додав він.

Як відомо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка. У відповідь білоруський президент звинувачує Європу і загрожує втручанням Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: