Лукашенко висловився про конфлікт із мігрантами на польсько-білоруському кордоні

Читать на русском
Олександр Лукашенко відреагував на кризу із мігрантами на кордоні з Польщею. Він назвав боротьбу Польщі проти мігрантів шантажем.
скрін з відео

Олександр Лукашенко відреагував на кризу із мігрантами на кордоні з Польщею. Він назвав боротьбу Польщі проти мігрантів шантажем.

Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю, передає Пул першого у вівторок, 9 листопада, у Telegram.

Польща закриває пункт пропуску «Кузня»При цьому прикордонники додали, що мандрівникам слід прямувати до прикордонних пунктів у Тересполі та Бобровниках.

«У сучасному світі братися за зброю – це смерті подібно, це самогубство, погодьтеся. І тим паче тут, у центрі Європи. І тим більше з Білоруссю», - сказав Лукашенко.

При цьому він додав, що боротися сьогодні проти мігрантів танками – це шантаж.

«Боротись сьогодні проти мігрантів «Леопардами» (танками – ред.)? Ви мене вибачте. Ми з вами, люди військові, розуміємо, що таке сьогодні вести війну із цими нещасними людьми на кордоні Польщі, припустимо, з Білоруссю і висувати колони танків. Зрозуміло, що це якесь тренування чи шантаж», - сказав Лукашенко.

За його словами, якщо Білорусь припуститься помилки, то «це відразу залучить до цього виру Росію. А це найбільша ядерна держава».

«Я не божевільний, я чудово розумію, до чого це може призвести», - додав Лукашенко.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні відучора знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: