Данілов і Монастирський розповіли, чи зможуть військові України стріляти по мігрантах

Читать на русском
Монастирський вважає, що вогнепальна зброя не повинна бути інструментом у боротьбі з міграційною кризою.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українські військові не зможуть стріляти по мігрантам з Білорусі, якщо ті зуміють прорвати державний кордон, оскільки вогнепальна зброя не буде аргументом у боротьбі з кризою. Тому потрібно вжити превентивних заходів, щоб проривів взагалі не було.

Про це заявили секретар РНБО Олексій Данілов і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі програми «Право на владу».

«По-перше, ми не можемо відкривати вогонь на поразку. Це категорично заборонено. Інша справа, що ми повинні вжити превентивних заходів, щоб цього не сталося» - сказав Данілов.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Монастирський додав, що вогнепальна зброя не повинна бути інструментом у боротьбі з міграційною кризою.

«Рік тому ми мали подібну міграційну кризу з Білоруссю, коли хасиди були на кордоні з Україною. І це були тисячі людей. І ми з цим впоралися без використання вогнепальної зброї» - нагадав він.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем і пригрозив втручанням Росії в ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: