«Право на владу»: що буде з теплом та чим загрожує Україні міграційна криза

Читать на русском
В ефірі Право на владу 11 листопада мова йтиме про енергетичну кризу в Україні та ситуацію на кордоні з Білоруссю.

Запаси газу та вугілля в Україні, котрі використовуються для виробництва тепла, критично низькі. Що буде з теплом та чи можна уникнути кризи? Чому це взагалі сталось? Хто і чому дозволив Росії вкотре розчохлити енергетичну зброю та як їй протистояти? Про це йтиме мова сьогодні у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45.

Також гості студії говоритимуть про міграційну кризу, яка розігралась через дії Лукашенка впритул до наших кордонів. Чим вона загрожує Україні та Європі?

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

У розмові візьмуть участь: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, «Слуга народу» Андрій Герус, заступник міністра енергетики Максим Немчинов, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Бойко, міністр закордонних справ (2014-2019) Павло Клімкін, голова комітету закордонних справ Сейму Литви Жигімантас Павіліоніс, міністр палива та енергетики (2007-2010, 2014) Юрій Продан, співзасновник Інституту майбутнього Юрій Романенко, політичний експерт Валентин Гладких, журналіст з Польщі Євген Приходько.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада перебуває група приблизно із 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем та погрожував втручанням Росії у ситуацію.

Голова енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус заявив, що РФ зупинила транзит вугілля з Казахстану до України. За його словами, заблоковано всі постачання у листопаді.

Минулого тижня Герус повідомляв, що Росія припинила постачати Україні енергетичне вугілля. Тоді в РФ це пояснили тим, що в осінньо-зимовий період зростає попит у країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: