На кордоні Польщі та Білорусі загинув польський військовослужбовець

Читать на русском
Відомо, що військовий загинув в результаті вогнепального поранення, до якого не мали відношення треті особи
Ілюстративне фотоReuters

На кордоні Польщі та Білорусі загинув польський військовослужбовець. Точні подробиці трагедії невідомі, проте передбачається, що мав місце нещасний випадок.

Про це повідомляє польське видання PAP.

Зазначається, що військовий служив у резервних частинах і не був залучений до виконання завдань біля польсько-білоруського кордону. На службу він потрапив близько тижня тому, з того моменту він ніяк не контактував з мігрантами.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Відомо також, що військовий загинув в результаті вогнепального поранення, до якого не мали відношення треті особи. Загиблий служив у 17-й Великопольській механізованій бригаді ЗС Польщі. Військова жандармерія і прокуратура з'ясовують деталі інциденту.

Нагадаємо, ситуація на кордоні двох країн ускладнилася в минулий понеділок, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів з країн Близького Сходу, бажаючих перебратися в ЄС.

Президент США Джозеф Байден довів до Мінська і Москви своє незадоволення з приводу ситуації, яка склалася на кордоні Польщі та Білорусі через тисячі мігрантів.

Вночі 13 листопада білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: