Зеленський обговорив із президентом Литви ситуацію з мігрантами

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів розмову з литовським колегою Гітанасом Науседою. Однією з тем була проблема з мігрантами.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з литовським колегою Гітанасом Науседою. Однією з тем була ситуація на кордонах ЄС та Білорусі та реакція з боку України.

Про це Зеленський повідомив у своєму Twitter у четвер, 11 листопада.

«Тінь Кремля»: хто керує мігрантами на кордоні з ПольщеюЧому Польща має намір захищати кордон від мігрантів з Близького Сходу, які виїжджають із Білорусі.

«Обговорив телефоном із Гітанасом Науседою складну ситуацію на кордоні ЄС та Білорусі. Запевнив, що Україна адекватно реагуватиме на розвиток ситуації на наших кордонах», - написав він.

Глава держави повідомив також, що він та його співрозмовник домовилися координувати заходи щодо збереження свободи пересування громадян України та Литви в умовах пандемії.

Нагадаємо, цього тижня спостерігається загострення на польсько-білоруському кордоні. Щоб уникнути можливого напливу мігрантів з Білорусі, Україна вирішила посилити охорону кордону з країною-сусідом. У МВС розповіли, яких заходів буде вжито.

Декілька днів тому двом групам мігрантів вдалося прорватися до Польщі, проте їх усіх затримали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: