Байден прокоментував міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі

Читать на русском
Байден заявив, що ситуація на польсько-білоруському кордоні викликає сильну стурбованість Білого Дому, про що повідомлені Росія і Білорусь
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден довів до Мінська і Москви своє незадоволення з приводу ситуації, яка склалася на кордоні Польщі та Білорусі через тисячі мігрантів. Мігранти намагаються прорвати лінію кордону, щоб потрапити до Європейського Союзу.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС з посиланням на пресслужбу Білого дому.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«Це викликає велику стурбованість. Ми повідомили про свою стурбованість Росії. Ми повідомили про нашу стурбованість Білорусії. Ми вважаємо, що це проблема» - сказав Байден.

Як відомо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка. У відповідь білоруський президент звинувачує Європу і загрожує втручанням Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: