Польща і Туреччина співпрацюватимуть, щоб мігрантів не використовували як зброю

Читать на русском
Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу домовилися співпрацювати, щоб припинити використання міграції як зброя.
Фото з відкритих джерел.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу домовилися співпрацювати, щоб припинити використання міграції як зброї.

Про це повідомляє МЗС Польщі у твіттері.

«Тінь Кремля»: хто керує мігрантами на кордоні з ПольщеюЧому Польща має намір захищати кордон від мігрантів з Близького Сходу, які виїжджають із Білорусі.

«Польща та Туреччина - союзники по НАТО працюватимуть разом, щоб протистояти використанню нелегальних мігрантів режимом Лукашенка як гібридної атаки проти сусідів», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні з 8 листопада перебуває група приблизно із 4 тис. мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують потік нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

При цьому раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про плани ЄС та США запровадити санкції на авіакомпанії третіх країн, які допомагають нелегальним мігрантам дістатися до Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: