У Прикордонній службі розповіли, що зроблять у разі прориву мігрантами кордону

Читать на русском
Україна буде використовувати законні механізми для повернення нелегалів, у випадки їх проникнення на територію країни з Білорусі.
Reuters

У разі проникнення на територію України з Білорусі мігрантів, прикордонники використовуватимуть законні механізми для їхнього повернення.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Він додав, що не виключається варіант того, що Білорусь відмовиться приймати назад мігрантів:

«Надалі можна буде використовувати механізми примусового видворення або повернення іноземців в країну, з якої вони прибули, або в країну їх походження або в треті країни».

За його словами, зараз ситуація на кордоні України та Білорусі спокійна і контрольована, проте прикордонникам слід готуватися до можливого напливу мігрантів.

Як відомо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Про те, з яких країн та в які саме прибуває найбільше мігрантів, а також про найгостріші міграційні кризи останніх років - читайте у нашому спеціальному матеріалі з інфографікою на сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: