На кордоні України є десять точок, звідки можуть зайти мігранти – Монастирський

Читать на русском
Під час засідання РНБО мова також велася про залучення до охорони та захисту кордону підрозділів територіальної оборони
Денис МонастирськийПраво на владу

Десять ділянок на україно-білоруському кордоні визначені, як найбільш небезпечні при можливому прорив мігрантів на територію України, тому вони будуть посилено охоронятися.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Право на владу».

«Прикордонники є, межа позначена, але самої споруди кордону немає. І це наше спільне завдання, завдання всього уряду, президента, суспільства, тому що це будується за податки громадян, наступного року побудувати кордон між Україною і Росією, між Україною і Республікою Білорусь. Йдеться про більш ніж тисячу кілометрів державного кордону. Визначено 10 ділянок, де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України. Там в першу чергу посилюватимуться прикордонники Національною гвардією, поліцією. Крім того, основний меседж - це консолідація всіх зусиль» - розповів він.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Монастирський додав, що під час засідання РНБО мова також велася про залучення до охорони та захисту кордону підрозділів територіальної оборони. Принаймні, є сенс провести навчання з силами тероборони в загрозливих районах.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем і пригрозив втручанням Росії в ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: