США вимагають від Європи відмовитися від «Північного потоку-2»

Для союзників США в Європі є неприйнятною підтримка будівництва газопроводу «Північний потік-2», так як це посилює їх залежність від Росії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив 18 жовтня помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл.

  Експерти називають казками заяви про нижчу ціну американського блакитного палива «Західні європейці не можуть поглиблювати енергетичну залежність з тієї самою Росією, від якої США їх захищають. Неприйнятно для союзників США в Центральній Європі підтримувати проекти, як «Північний потік-2», - цитує його «РІА Новини».

Мітчелл також закликав союзників відмовитися від угод з Іраном, який, на думку Вашингтона, розробляє балістичні ракети і загрожує Європі.

Газопровід «Північний потік-2» будується від узбережжя Росії до Німеччини по дну Балтійського моря з метою забезпечення надійних поставок газу в ЄС.

Проект передбачає прокладку двох ниток загальною потужністю 55 млрд кубометрів. Закінчення будівництва заплановане на кінець 2019 року.

Більшість країн Європи проект підтримують. Проти виступають країни Прибалтики, Польща, Україна, а також США, які мають намір вивести на європейський ринок свій зріджений природний газ.

17 жовтня польська нафтогазова компанія PGNiG підписала 20-річний контракт на поставку американського палива.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО