У Мінкульті пояснили, чому працівників цирків і каналів телемарафону заброньовано від мобілізації

Читать на русском
Карандєєв пояснив рішення Мінкульту щодо бронювання від мобілізації працівників цирку та телеканалів, які беруть участь у телемарафоні.
Фото: mkip.gov.ua

Виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв назвав неповагою до людей зі сфери культури та медіа хейт навколо їхнього бронювання від мобілізації.

У своєму пості на Facebook він пояснив рішення міністерства дати працівникам цих сфер бронь.

Законопроєкт про мобілізацію: Зеленський анонсував новий механізм бронюванняЗгідно з його словами, наразі дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що каналам, які беруть участь у телемарафоні, підтвердили статус підприємств критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Їхні працівники отримують бронь від мобілізації.

Аналогічний статус підтвердили Криворізькому, Харківському, Дніпровському, Одеському, Львівському циркам, а також Пересувному та Національному циркам України. Їхні працівники теж отримали відстрочку.

«Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» - не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи. Це єдиний заклад, що проводить вистави у найвіддаленіших територіальних громадах, куди важко дістатися, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи», – написав Карандєєв.

Він зазначив, що цей колектив постійно гастролює по території України, а також показує вистави у шпиталях та укриттях. Минулого року колектив провів 1510 вистав, які відвідали майже 145 тисяч глядачів у 17 областях. За два місяці цього року проведено 182 вистави у 14 областях.

При цьому, як наголосив в. о. міністра, Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання всього 14 осіб – менше ніж 10% від загальної чисельності колективу. «Це 11 виконавців найскладніших циркових жанрів та ще 3 технічні працівники, які нероздільно пов'язані з артистами і без участі яких вистави просто не проходять», – додав він.

Карандєєв також пояснив причину бронювання від мобілізації працівників медіа: «Під час війни, коли ворог маніпулює громадською думкою в Україні та закордоном, поширює дезінформацію та відверту брехню – українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки України. Тому частина працівників цієї сфери теж заброньована».

Нагадаємо, місяць тому прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що Кабмін хоче внести зміни до системи бронювання військовозобов'язаних.

У лютому було оновлено критерії для підприємств, працівники яких можуть отримати бронь від мобілізації під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: