«Відсидітися не вдасться»: командувач Сухопутних військ закликав мобілізуватися до ЗСУ

Читать на русском
Силам оборони не вистачає людей, тому українці мають проявити мужність та приєднатися до армії. Таку думку висловив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.
Фото: РБК-Україна

Силам оборони не вистачає людей, тому військовозобов'язані українці мають проявити мужність та приєднатися до армії.

Таку думку висловив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк у Facebook.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, зараз ворог намагається «розхитати тили», щоб посіяти паніку та недовіру до процесу мобілізації в Україні.

При цьому реальна військова ситуація «набагато прогнозованіша та контрольованіша», ніж на початку повномасштабного вторгнення. Україна отримує допомогу від союзників і має необхідний арсенал зброї.

«Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись», – написав Павлюк.

Він зазначив, що «відсидітися нікому не вдасться», оскільки росія нікого не залишить в спокої – «ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну».

Павлюк також прокоментував скандальні ситуації, пов'язані із співробітниками ТЦК та СП. Генерал наголосив, що військовослужбовці та ветерани – «не прохачі та не агітатори», а люди, які виконують свій конституційний обов'язок.

«Так, система ТЦК не ідеальна – ми це усвідомлюємо і працюємо над її вдосконаленням. На всі випадки перевищення повноважень Командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують. Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо», – стверджує він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський очікує, що парламент проголосує за поправки до мобілізаційного законодавства у найближчі тижні.

Також повідомлялося, що Зеленський підписав законопроєкти, які передбачають зниження призовного віку та створення електронного кабінету військовозобов'язаного.

Раніше у Міноборони анонсували запровадження смарт-мобілізації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: