Парламент проголосує за поправки до закону про мобілізацію найближчими тижнями – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський очікує, що парламент проголосує за поправки до мобілізаційного законодавства найближчими тижнями.
Фото bbc.com

Президент України Володимир Зеленський очікує, що парламент проголосує за поправки до мобілізаційного законодавства найближчими тижнями.

Про це він заявив в інтерв’ю.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Зеленський вважає, що найближчим часом парламент проголосує за законопроєкт щодо змін законодавства про мобілізацію.

«Зараз є в парламенті, ви знаєте розгладять в парламенті зміни до відповідного чинного законодавства про мобілізацію. Думаю, що найближчими тижнями парламент проголосує», – зазначив президент.

Він також зауважив, що тим часом росія має намір мобілізувати 300 тисяч військовослужбовців до 1 червня. Проте, на його думку, не факт, що це кінцева кількість.

«За нашою інформацією – до 1 червня вони мають бути готові, мобілізувати 300 тисяч. А потім підготовка – вона в росії дуже коротка, ми це бачимо на фронті. І, я думаю, їм знадобиться десь місяць, щоб мати такий об'єм людей. Але так як з дисципліною в них не дуже, може, вони й не встигнуть до 1 числа мобілізувати 300 тисяч, але ми маємо бути готовими», – додав президент.

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію ухвалили у першому читанні 7 лютого цього року. До другого читання до документа було подано понад 4200 депутатських правок.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомляв, що законопроєкт про проходження військової служби, зміну правил мобілізації та військового обліку готується на голосування для прийняття у другому читанні вже 10 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: