У Раді пропонують ввести щомісячний платіж за бронювання військовозобов'язаних – Forbes

Читать на русском
У Раді готують законопроєкт щодо зміни підходу до бронювання військовозобов'язаних. Пропонують встановити щомісячний платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника.
depositphotos.com

У Верховній раді готують законопроєкт щодо зміни підходу до бронювання військовозобов'язаних: депутати пропонують ввести щомісячний платіж, який гарантує відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Деталі законопроєкту оприлюднило видання Forbes.

Зеленський заявив, що військові запропонували мобілізувати ще 450-500 тисяч українцівВійськове командування України найближчим часом хоче мобілізувати ще до 500 тисяч українців Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Як розповів співавтор законопроєкту Дмитро Наталуха, пропонується надати можливість бронювати співробітників усім підприємствам, а не лише критично важливим зі списку Кабміну. Головна умова для цього – компанія має працювати у «білу» та сплачувати податки до бюджету.

Наразі розглядається варіант до 1,5% військового збору додати фіксовану ставку у розмірі 20 тисяч гривень за кожного заброньованого співробітника. Бронювати можна буде до 50% від військовозобов'язаних працівників.

За словами нардепа, за різними сценаріями фіксована ставка за бронювання може принести від 18 млрд до 155 млрд гривень на рік.

З посиланням на законопроєкт Forbes пише, що зараз в Україні заброньовано 538 тисяч чоловіків, включаючи державних службовців та працівників військових адміністрацій.

Нагадаємо, раніше Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.

Орієнтовно 6 лютого у Верховній раді має з'явитися нова версія урядового законопроєкту щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: